Україна

На Миколаївщині росіяни зруйнували храм, який пережив світові війни


На Миколаївщині росіяни зруйнували храм, який пережив світові війни

Відновити храм у Киселівці неможливо. Проводити службу не будуть, доки заново не збудують храм.

 

У селі Киселівка у Снігурівському районі Миколаївської області російські загарбники своїм обстрілом повністю зруйнували Храм Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Про це у суботу, 19 листопада, повідомляє Cуспільне з посиланням на настоятеля парафії отця Олександра.
 
“У будівлі відсутній дах, дощем та збитою штукатуркою знищені найстаріші ікони. Храм повністю зруйнований і відновити його неможливо”, – йдеться у повідомленні.
 
За інформацією отця Олександра, найстаріші ікони врятувати не вдалося, але більшість із них зберегли, незважаючи на те, що від храму залишилося кілька стін.
 
“Є кімнатка, в якій збереглися наші літургійні речі. Зокрема, чаша для “крові Господньої”. Дізналися від нашої парафіянки, що вона там, перш ніж спалахнув храм, сховала наші ікони, образи, які були в центральній частині. Більшість образів ми врятували, але основну частину знищили дощі, багато знищили польові миші”, – сказав отець Олександр.
 
З його слів, відновити храм неможливо. У Киселівці не проводитимуть службу, поки храм наново не збудують.
 
Зазначається, що у грудні мало виповнитися 170 років від часу зведення храму. Він уцілів під час двох світових воєн та панування комуністичного режиму.
 
За час повномасштабної війни Росії проти України село Киселівка фактично повністю знищено. Майже всі місцеві жителі евакуювалися.
 

 
Нагадаємо, за станом на середину вересня агресор зруйнував 205 споруд релігійних громад. Зруйновані або мають значні пошкодження церкви, мечеті, синагоги, освітні та адміністративні будівлі релігійних громад України, принаймні – у 14 областях.
 
Росію назвали справжнім “божим халіфатом”
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button