Україна

Генсек НАТО змалював два сценарії війни в Україні


Генсек НАТО змалював два сценарії війни в Україні

Альянс має терміново мобілізувати підтримку України перед обличчям наступу РФ, наголосив Столтенберг.

Союзники по НАТО можуть надати Україні більше допомоги для деокупації територій. В іншому випадку ситуація в країні може стати ще більш небезпечною. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції в четвер, 4 квітня.
 
“Ми спостерігаємо натиск російських військ на фронті. Росія мобілізує більше військ. Це з одного боку. А з іншого ми бачимо готовність Росії пожертвувати людьми і військовим спорядженням. Ось чому ми говоримо про терміновість мобілізації підтримки України”, – сказав він.

За словами Столтенберга, є два сценарії розвитку подій. Перший – союзники по НАТО можуть надати свою допомогу Україні та ЗСУ зможуть повернути собі більше території.
 
“З іншого боку – цього може не статися і Україна втратить ще більше території, і ситуація в Україні може стати ще більш небезпечною”, – додав генсек НАТО.
 
Столтенберг додав, що для досягнення довгострокового миру в Україні потрібно забезпечити потужні збройні сили країни. У НАТО впевнені, що Україна може досягти нових успіхів, тому потрібно діяти енергійно, щоб надати ще більшу їй підтримку.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати планують обговорити розроблення “дорожньої карти” вступу України до НАТО на саміті Альянсу, який заплановано на 9-11 липня у Вашингтоні. 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг запропонував створити п’ятирічний фонд для України в розмірі 100 мільярдів доларів, щоб залучити Альянс до надання зброї Києву.

У Кремлі заявили, що відносини Росії та НАТО скотилися до рівня “прямої конфронтації”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button