Україна

Генсек НАТО вперше виступив у Верховній Раді


Генсек НАТО вперше виступив у Верховній Раді

У своєму виступі генеральний секретар Альянсу зосередився на загрозах, які несе вільному світу Росія і її партнери, зокрема, Китай.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Верховну Раду і виступив перед народними депутатами. Про це повідомила нардеп Ірина Геращенко у Facebook в понеділок, 29 квітня.

“Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг з трибуни ВР ще раз підтвердив, що Україна буде членом Альянсу. Правда, не сказав, коли. Хоча, відверто, Україна чекає сильнішого і однозначного сигналу на Вашингтонському саміті НАТО”, – написала вона і додала, що Столтенберг – перший генсек Альянсу, який виступив в українському парламенті.

За словами Геращенко, у своєму виступі генеральний секретар НАТО зосередився на загрозах, які несе вільному світу Росія і її партнери, зокрема, Китай.

У свою чергу спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук назвав візит Столтенберга до парламенту “чітким та однозначним сигналом для всіх: українців, міжнародних партнерів і ворога, що Україна не одна у своїй боротьбі з агресором”.

За словами спікера, він обговорив із генсеком безпекову ситуацію й оборонні потреби держави у боротьбі з агресором, “це передусім додаткові системи ППО та артилерія”.

Також Стефанчук нагадав, що членство України в ЄС і НАТО закріплено у Конституції держави.

“Це – стратегічний курс нашої держави. І тому ми дуже очікуємо просування до членства в Альянсі на Вашингтонському саміті НАТО”, – відзначив він.

Нагадаємо, 29 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з неоголошеним візитом до України і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Він запросив українського лідера на саміт НАТО, який відбудеться у липні в Вашингтоні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button