Україна

Генпрокурорка лякає Ахметова актуалізацією 200 кримінальних проваджень

Офіс Генпрокурора активізує розслідування низки кримінальних проваджень відносно бізнесмена Ріната Ахметова. Про це на своїй сторінці у Facebook написала Генпрокурорка Ірина Венедіктова, щоправда імені самого Ахметова вона не називала, повідомляє 1News.

«В мене склалася і власна думка, яку я не маю права висловити, зважаючи на специфіку займаної посади. Єдине, на що я маю право – реагувати на ситуацію в площині кримінальної юстиції з прицілом на процесуальний результат», – пише Венедіктова.

Вона додала, що  має право «активізувати розслідування цілої низки кримінальних проваджень для того, щоб переконатися у доцільності прийнятих рішень прокурорами різних рівнів відносно суб’єктів господарювання і окремих осіб із орбіти власника кількох відомих телеканалів, вугільних підприємств, підприємств у сфері енергетики, тощо».

«Ми провели попередній аналіз всього масиву кримінальних проваджень і наразі з’ясувалося, що мова йде про понад 200 справ. Ці 200 справ – результат лише поверхневої оцінки, переконана, що їх більше. Ми маємо на увазі майже всі великі підприємства в сфері вугільної промисловості та енергетики із орбіти цієї впливової людини. Орієнтовні суми завданих державі збитків обчислюються мільярдами гривень», – зазначила Генпрокурорка.

Венедіктова додала, що з метою персоніфікувати відповідальність, вона особисто увійде до груп прокурорів в основних і найбільш резонансних справах.

Back to top button