Україна

Генпрокурор розповів про співпрацю з США у розслідуванні злочинів Росії


Генпрокурор розповів про співпрацю з США у розслідуванні злочинів Росії

Андрій Костін наголосив на важливості переслідування російських воєнних злочинців не тільки з боку України, а й з боку Міжнародного кримінального суду.

Україна передала у Міністерство юстиції та Федеральне бюро розслідувань США деякі справи щодо резонансних злочинів РФ і чекає результатів співпраці. Про це в інтерв’ю українській службі Голосу Америки повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

“Ми зараз маємо суттєву підтримку. Не лише з боку команди Департаменту юстиції у питанні притягнення до відповідальності за воєнні злочини, а й з боку Федерального бюро розслідувань. Ми поділилися деякими справами з цими двома командами – справами, які набули світового розголосу як приклад російських звірств, і ми з нетерпінням чекаємо результатів цієї співпраці”, – повідомив генпрокурор.

Костін наголосив на важливості переслідування російських воєнних злочинців не тільки з боку України, а й з боку і Міжнародного кримінального суду.

“Важливо, щоб інші країни, особливо Сполучені Штати, які мають конкретне законодавство, конкретні можливості та які мають велику рішучість допомагати нам і допомагати українцям, також досягали результатів у цій роботі”, – звернув увагу генпрокурор України.

Костін уточнив, що правоохоронці розслідують як воєнні злочини не тільки звірства російських військових і примусову депортацію, а й злочини проти довкілля, кібератаки, напади на культурну спадщину і незаконну торгівлю культурною спадщиною.

“Таким чином, ми наближаємося до нових вимірів злочинів, скоєних Росією в Україні та проти українців. І в усіх цих напрямах нам допомагають Міністерство юстиції, Федеральне бюро розслідувань та всі державні органи”, – підсумував генпрокурор.

Нагадаємо, 14 вересня у Києві розпочав роботу польовий офіс МКС. Зазначалося, що він став найбільшим представництвом Міжнародного кримінального суду за межами Гааги.

Зеленський провів зустріч із прокурором Гааги

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button