Україна

Генпрокурор: ракети РФ містять іноземні компоненти, вироблені у 19 країнах


Генпрокурор: ракети РФ містять іноземні компоненти, вироблені у 19 країнах

Костін наголосив на важливості комплексної політики запобігання нелегальному обігу технологій та посилення відповідальності для тих, хто бере участь у такій діяльності

На зустрічі з питань запобігання нелегальному обігу чутливих технологій, яка відбулася в Гаазі, Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що російські ракети та безпілотники містять компоненти, вироблені щонайменше у 19 країнах світу. Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора у п’ятницю, 12 липня.

Під час виступу він наголосив, що ракети та дрони, якими щодня ворог атакує мирні міста та села України, містять іноземні компоненти, вироблені зокрема у Китаї, КНДР, Німеччині, Великій Британії, Японії, Нідерландах, Швейцарії, Тайвані, США.

Генпрокурор акцентував на важливості розробки комплексної політики запобігання нелегальному обігу технологій та посилення відповідальності для тих, хто бере участь у такій діяльності.

“Це містить криміналізацію транспортування, продажу, купівлі, доставки або інших дій, пов’язаних з постачанням технологічних товарів юридичним та фізичним особам, які перебувають під санкціями”, – додав Костін.

Також, за його словами, зустріч може стати платформою для започаткування практичних ініціатив, спрямованих на обмеження військового потенціалу Росії та її поплічників.

Раніше ми повідомляли, що у випущеній Росією по Україні балістичній ракеті КНДР фахівці виявили 290 компонентів виробництва понад 25 іноземних компаній.

Нагадаємо, у звіті британської організації Conflict Armament Research повідомлялося, що ракети Північної Кореї, які РФ використовувала для ударів по Україні, містять компоненти американських та європейських компаній.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button