Україна

Гендиректору авіакомпанії РФ оголосили підозру за незаконні рейси до Криму


Гендиректору авіакомпанії РФ оголосили підозру за незаконні рейси до Криму

Фігурант з 2018 року і дотепер організовує незаконні регулярні пасажирські авіаперевезення до та із закритого міжнародного аеропорту Сімферополь.

Гендиректору російського авіапідприємства Північсталь оголошено підозру за незаконні перевезення пасажирів до тимчасово окупованого Криму. Про це 22 січня повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

Фігуранту загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі.

За даними слідства, громадянин РФ, займаючи посаду генерального директора Авіапідприємства Північсталь, з 2018 року і дотепер організовує незаконні регулярні пасажирські авіаперевезення до та із закритого міжнародного аеропорту Сімферополь.

Підозрюваний забезпечив виконання рейсів з Череповця, Петрозаводська, Ухти та решти “російської глибинки”. Під його керівництвом, починаючи з 2018 року і дотепер, було здійснено близько тисячі незаконних рейсів до та з аеропорту Сімферополь, що знаходиться на окупованому півострові.

Як повідомляється, під час планування пасажирських перевезень компанія підтримувала зв’язок із Росавіацією для подальшого погодження та затвердження незаконних польотів суден Північсталі.

Нагадаємо, Служба безпеки повідомила про підозру гендиректору російської авіакомпанії 224 льотний загін Володимиру Міхєйчику, причетному до ведення війни проти України.

Також повідомлялося, що за даними ЦНС, Росія перевозить окупантів цивільними літаками з Сибіру в Ростов.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button