Україна

Генасамблея ООН вчетверте поспіль схвалила резолюцію проти мілітаризації анексованого Криму

Резолюція містить підтримку Кримської платформи, закликає РФ припинити перекидання на півострів зброї та військових, припинити порушення свободи мореплавства в Чорному та Азовському морях

Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) вчетверте поспіль схвалила резолюцію проти мілітаризації анексованого Росією Криму.

Зокрема, резолюція “Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів” закликає РФ припинити перекидання на півострів зброї та військових, – розповідає 1News.

“Ухвалення резолюції вкотре свідчить про те, що мілітаризація Криму, яка здійснюється Росією як державою-окупантом, залишається в центрі уваги міжнародного співтовариства”, – коментує рішення міністерство закордонних справ України.

Резолюція містить підтримку Кримської платформи, закликає РФ припинити перекидання на півострів зброї та військових, припинити порушення свободи мореплавства в Чорному та Азовському морях.

За словами Кулеби, резолюція надсилає сигнал стримування на тлі нарощування військової присутності РФ вздовж українського кордону і в Криму.

Нагадаємо, що в листопаді проєкт резолюції підтримали 64 країни, тоді як 93 утрималися. Водночас 20 проголосували проти: Вірменія, Білорусь, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, Малі, Нікарагуа, Філіппіни, Російська Федерація, Сербія, Судан, Сирія, Венесуела і Зімбабве.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button