Україна

Гауляйтер пригрозив залишити без ліків тих, хто не отримає паспорт РФ


Гауляйтер пригрозив залишити без ліків тих, хто не отримає паспорт РФ

Так званий “голова” селища на Херсонщині погрожував також вивезти на смугу розмежування дітей, які не навчаються за російськими шкільними програмами.

У тимчасово окупованому селищі Лазурне Херсонської області так званий “голова” Олександр Дудка заявив, що місцеві жителі, які не отримають російський паспорт, будуть обмежені в медикаментах, зокрема в інсуліні. Про це повідомляє Telegram-канал Сирена, публікуючи звернення Дудки до жителів селища.

“Вийшов уже офіційний документ, що медичні препарати, які закуповуються з бюджету Росії, не будуть видаватися іноземним громадянам, тобто громадянам України. Насамперед це стосується інсулінових, які на собі вже відчули, як бути громадянином іншої країни”, – заявив гауляйтер.

Крім того, гауляйтер говорив про новий навчальний рік. Він погрожував батькам дітей, які не ходять у рісійські “школи” притягненням до кримінальної відповідальності, а також сказав, що посадить дітей в автобуси, вивезе на смугу розмежування і відправить “до ваших українських шкіл”.

“Шановні мої ждуни, зараз пропоную визначитися, як ви будете жити, де ви будете жити і за якими законами. Якщо закони РФ вам не подобаються – збирайте речі і на виїзд”, – додав Дудка.

Раніше повідомлялося, що окупанти переобладнують об’єкти цивільної інфраструктури на в’язниці.

Окупанти вивозять українських підлітків до військових таборів у Росії – ЦНС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button