Україна

Гауляйтер “ЛНР” заочно отримав 12 років тюрми


Гауляйтер ЛНР заочно отримав 12 років тюрми

Строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання Леоніда Пасічника.

Ватажка окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території Луганської області Леоніда Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми. Про це повідомила СБУ у вівторок, 2 липня.

За матеріалами справи, напередодні 24 лютого 2022 року Пасічник підписав так званий “договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу” між терористичною організацією “ЛНР” та Росією. Кремль використав такі рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення на територію України.

Згодом Пасічник організовував псевдореферендум щодо “приєднання” тимчасово окупованої частини території Луганської області до РФ. А за підсумками фейкового плебісциту він підписав з Володимиром Путіним “угоду про входження регіону” до складу Росії.

Також він організував участь тимчасово захоплених громад у російських “виборах до законодавчих органів влади”.

За даними СБУ, судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). Пасічника визнали винним за двома статтями КК України:

  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинена за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.110);
  • колабораційна діяльність (ч.5 ст.111-1).

За сукупністю вчинених злочинів суд призначив Пасічнику 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Строк відбування покарання обчислюватиметься з дати фактичного затримання фігуранта.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Пасічнику повідомили про підозру у скоєнні нових злочинів проти національної безпеки України. У березні поточного року його справу передали до суду.

Росіянин зґвалтував та вбив 17-річну дівчину в “ЛНР”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − ten =

Back to top button