Україна

Гарантії для України: в ОП анонсували переговори ще з однією країною


Гарантії для України: в ОП анонсували переговори ще з однією країною

Невдовзі Україна розраховує розпочати переговори про гарантії безпеки ще з однією країною.


До декларації щодо надання Україні гарантій безпеки приєдналося 28 країн, із трьома з них уже проводяться переговори про укладення відповідних договорів, а незабаром діалог може розпочатися ще з однією державою. Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.
 
“На сьогодні 21 держава долучилася до власне країн G7. Тобто це 7 плюс 21… Із трьома країнами – США, Великою Британією, Канадою – ми вже відкрили переговори про двосторонні юридично зобов’язуючі документи. Можу анонсувати, що невдовзі розраховуємо розпочати переговори ще з однією країною”, – сказав він.
 
На думку чиновники, переговори з тими першими країнами мають бути фіналізовані до кінця цього року, і в ідеалі такі документи мають бути підписані.
 
Заступник керівника ОП пояснив, що договори мають пройти процедури затвердження.
 
“Ще одного повторення Будапештського меморандуму точно не буде. Не буде Будапешту-2, 3 чи 4. А будуть чіткі, юридично вивірені, юридично зобов’язуючі документи”, – заявив Жовква.
 
Нагадаємо, на липневому саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки.

У Кремлі заявили, що будь-які угоди Заходу та України про її гарантії безпеки будуть “нежиттєздатними”, якщо не враховуватимуть “занепокоєння” Росії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button