Україна

Гарантії безпеки: почалися переговори з Італією


Гарантії безпеки: почалися переговори з Італією

Україна вже розпочала двосторонні консультації з усіма країнами G7, зазначили у Офісі прзидента.

Україна і Італія почали перший раунд консультацій щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії, як це передбачено Спільною декларацією G7 про підтримку нашої держави. Про це повідомив Офіс президента у вівторок, 28 листопада.

Українську переговорну групу очолив заступник керівника ОП Ігор Жовква. За його словами, “Україна вже розпочала двосторонні консультації з усіма країнами G7, включно з Італією. Саме Італія головуватиме в “Групі семи” наступного року”.

“Ми цінуємо значний внесок наших італійських друзів у захист України та наближення спільної перемоги. Надання Італією гарантій безпеки Україні стане важливим кроком до наближення членства нашої держави в ЄС і НАТО”, – наголосив він.

Учасники переговорів обговорили підходи до наповнення і формату майбутньої двосторонньої угоди, а також узгодили графік подальшої комунікації.

Нагадаємо, у липні 2023 року на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки. До цієї декларації G7 може приєднатися будь-яка країна, яка на двосторонньому рівні офіційно погодиться надати ті чи інші гарантії Україні.

На початку листопада стало відомо, що вже 30 країн підтримали гарантії безпеки для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button