Україна

Гарантії безпеки – Боррель пояснив колективну відповідь ЄС на лист Лаврова – 1News

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель


Інтерфакс

Глава європейської дипломатії зазначив, що готовий і надалі вести переговори з Росією

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель пояснив, чому країни ЄС відмовилися окремо відповідати на лист міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова щодо так званих “гарантій безпеки”. Боррель надіслав Росії колективну відповідь Євросоюзу. Про це дипломат заявив в інтерв’ю для телеканалу Antena 3.

Глава європейської дипломатії пояснив, що всі країни ЄС мають спільну думку з приводу запропонованих Росією так званих “гарантій”. Ця думка була викладена у спільному листі.

“Лавров відправив лист всім нам, і ми відповіли колективно одним листом, який я підписав. Це йому зовсім не сподобалося, бо вони хотіли отримати листи від кожної країни. Але ми зекономили їм час на читання 27 однакових листів”, – пояснив Боррель.

Водночас він зазначив, що готовий і надалі вести переговори з Росією.

1News за темою: Кулеба порівняв російські “гарантії безпеки” з покладеним на стіл зарядженим револьвером

Раніше Північноатлантичний альянс (НАТО), паралельно зі Сполученими Штатами, передав Росії свою відповідь щодо “гарантій безпеки” через російського посла в Бельгії, де розташована штаб-квартира Альянсу. Зокрема, НАТО готове обговорити питання відведення ракет, зниження загроз в кіберпросторі та від космічної зброї, а відповідь США містить докладний виклад можливостей для взаємодії у питаннях, які мають спільний інтерес.

Нагадаємо, Європейська комісія підготувала перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. 

Також нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну. Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.

У понеділок, 7 лютого, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Захід і Берлін готові понести високу економічну ціну за жорсткі санкції проти Російської Федерації у разі її наступу на Україну.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button