Україна

Гарантій безпеки для України – Зеленський вимагає глобальний документ – 1News

Президент України Володимир Зеленський


Офіс президента

Президент вважає, що у відповідному документі має бути від трьох пунктів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідний глобальний документ із гарантіями безпеки. Про це він повідомив в інтервʼю “РБК-Україна”.

За його словами, в документі має бути від трьох пунктів. “Крім прагматичних речей, потрібен глобальний документ. Колективом “нормандського формату” ми не обійдемося і ніхто не обійдеться. Сильні світу цього, включаючи Штати і Росію, сядуть і підпишуть, що є такий ось шлях. Але там має бути три-чотири-п’ять пунктів про безпеку нашої країни. Тоді це розмова”, – ввважає президент.

Нагадаємо, нещодавно іспанська газета El País опублікувала відповіді США і НАТО на “гарантії безпеки” Росії. Вашингтон і Альянс відкинули вимоги РФ, але заявили про готовність до співпраці.

1News за темою: Росія передала власну відповідь на реакцію США стосовно “гарантій безпеки”: Є пункт про Україну

Згодом у Пентагоні підтвердили, що оприлюднена інформація дійсно є письмовою відповіддю Вашингтона на російські пропозиції щодо “гарантій безпеки”. У Міноборони США заявили, що витік підтверджує відсутність відмінностей між публічними заявами країни та її позицією на закритих перемовинах.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button