Україна

Гайдай: Ворог шукає слабкі місця в обороні Луганщини


Гайдай: Ворог шукає слабкі місця в обороні Луганщини

Війська РФ розвідують позиції українських військових та атакують з різних боків, застосовуючи авіацію та артилерію.

Розвідувальні групи окупантів намагаються знайти слабкі місця в обороні населених пунктів Луганської області. Про це 29 липня повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Протягом 28 липня росіяни вдарили чотирма ракетами, 13 разів застосовували ствольну, реактивну артилерію та міномети. Розвідувальні групи ворога намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні, уточнити позиції українських військ. Атакують з різних боків. Кілька разів застосовували авіацію”, – зазначив губернатор.

Він уточнив, що українські військові відбили шість штурмових спроб ворога, який відійшов із втратами.

Також Гайдай розповів про життя окупованих міст та сіл Луганщини.

“Кремінна, Попасна, Рубіжне, більша його частина, були захоплені три місяці тому. Відтоді у цих містах не встановлений жоден банкомат, не працюють і вцілілі після вторгнення Росії. Ніхто навіть не намагається їх перепрограмувати. Аналогічна ситуація і в Лисичанську Сєвєродонецьку”, – наголосив голова ОВА.

Не йдеться і про відкриття банків.

“Пенсіонер добровільно ділиться з окупантом своїми персональними даними і навіть не знає, чи видаватимуть цю готівку після так званого референдуму у вересні”, – зазначив він.

Загарбники не в змозі відновити не лише водо-, газо- та електропостачання, а й навіть елементарне – інтернет-зв’язок для роботи банківської системи.

“Грошовий обіг на рівні радянської “ощадкаси””, – підсумував Гайдай.

Раніше повідомлялося, що окупантам вдалося зібрати 500 дітей лише на одну школу з чотирьох, які оголосили роботу у Сєвєродонецьку.

Ворог спалює населені пункти Луганщини – Гайдай


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button