Україна

Гайдай розповів про ситуацію у Сєвєродонецьку

Гайдай розповів про ситуацію у Сєвєродонецьку

Наслідки російських обстрілів Сєвєродонецька

Наразі запеклі бої тривають, українські військові наразі контролюють околицю міста.

Ситуація у Сєвєродонецьку дуже важка, РФ кидає на захоплення міста всі резерви. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він зазначив, що для російських військових захоплення Сєвєродонецька – принципова позиція, оскільки Москва вже заявила, що він повністю під контролем окупантів.

“Насправді у місті йдуть бої. Тому вони кидають туди всі резерви і б’ють із усього, що у них є. Ситуація досить динамічно розвивається”, – заявив Гайдай.

За словами голови ОВА, кілька днів тому українські спецназівці зайшли та зачистили майже половину міста.

“Коли росіяни це зрозуміли, то просто почали рівняти його із землею авіаударами та артилерією. Немає сенсу сидіти в якійсь багатоповерхівці і чекати, поки все зруйнують повністю”, – зазначив він.

Тому ЗСУ зараз знову контролюють лише околицю міста.

“Але бої ще точаться, Сєвєродонецьк наші захищають, казати, що росіяни повністю контролюють місто, не можна. І найближчим часом сподіваюся, що такого і не буде”, – додав Гайдай.

Раніше в Генштабі повідомили, що ЗСУ успішно стримують штурм ворога у Сєвєродонецьку, бойові дії тривають.

У районі Тошківки наступ противника успіху не мав. Також українські військові відбили окупантів, які намагалися просунутися у напрямку Устинівки.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button