Україна

Гайдай: РФ намагається прорватися у бік Бахмута


Гайдай: РФ намагається прорватися у бік Бахмута

Невелика територія Луганщини досі тримає оборону та не дає ворогові просунутися далі.

Війська РФ намагаються просунутися з Лисичанська у бік Бахмута, у боях беруть участь мобілізовані чоловіки з нещодавно окупованих міст Луганської області. Про це 18 липня повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“У великих містах Луганської області, які росіяни захопили влітку, залишилося по 10-15% населення. На жаль, вони не сприймали інформацію про мобілізацію чоловіків на раніше окупованій частині регіону, не бачили загрози для себе. Були впевнені, що “русский мир” – це насамперед гідне життя”, – наголосив губернатор.

За його словами, деякі чоловіки добровільно йдуть вбивати мешканців сусідніх населених пунктів, а інші “покірно йдуть в окопи”, повіривши в оголошення окупантів про роботу з неймовірно високою зарплатою.

Гайдай наголосив, що основний напрямок росіян після Лисичанська – Бахмут, проте шлях до цього міста пролягає через ту невелику територію Луганщини, яка ще тримає оборону.

“Окупанти б’ють ракетами, застосовують авіацію, щоб пробити нашу оборону. Тільки за вчора населені пункти на кордоні Луганщини та Донбасу витримали п’ять авіаударів… Росіяни намагалися просунутися у напрямку Верхньокам’янки, проте зазнали втрат і відійшли. Відбито наступ ворога і поблизу Білогорівки”, – підсумував голова ОВА.

Раніше повідомлялося, що два населені пункти Луганської області залишаються підконтрольними Україні і “псують армії РФ звітність”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button