Україна

Бронь від мобілізації: роботодавцям змінили строки подачі докуметів


Бронь від мобілізації: роботодавцям змінили строки подачі докуметів

Внесено зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану.


Кабінет міністрів у п’ятницю, 28 квітня, змінив порядок бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.
 
Згідно з новими правилами тепер необхідно у строк не більше ніж 5 робочих днів органам державної влади, іншими державним органам подати списки з відповідними працівниками до Генерального штабу Збройних Сил (СБУ, Службі зовнішньої розвідки). Там їх мають перевірити та затвердити.
 
Далі Генштаб (СБУ, Служба зовнішньої розвідки) у строк не більше 10 робочих днів має передати ці списки до Мінекономіки. У свою чергу Мінекономіки має у строк не більше 5 робочих днів прийняти рішення про бронювання військовозобов’язаних.
 
Потім він має бути зарахований на спеціальний військовий облік територіальним центром комплектування та соціальної підтримки у строк не більше ніж 5 робочих днів.

Нагадаємо, в Україні запровадили новий порядок бронювання військовозобов’язаних, який передбачає відстрочку від мобілізації для 50% і більше держслужбовців та працівників важливих для країни підприємств.

Також були розширені критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства, і можуть подавати заявки для бронювання працівників

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button