Події

Правоохоронці ліквідували транснаціональний канал контрабанди кокаїну з Лати…

Правоохоронці ліквідували транснаціональний канал контрабанди кокаїну з Латинської Америки
 
????За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у контрабанді наркотичного засобу (ч. 2 ст. 305 КК України).

????За даними слідства, жителька Конотопу налагодила контрабанду кокаїну, домовившись про поставки зі знайомим, який наразі проживає в одній із країн Латинської Америки.

????Для реалізації задуманого вона підшукала місцевого жителя, який має дозвіл на виїзд за кордон під час дії воєнного стану. Він погодився за грошову винагороду доправити наркотик через країни Європи в Україну.

????Також до протиправної діяльності жінка залучила жителя Одеси, який забезпечував безперешкодне переміщення наркокур’єра та підшукував покупців на території України.

????Отримавши від дилера в Латинській Америці партію кокаїну, наркокур’єр частину приховав, помістивши в батарейки, а решту намагався перевезти у внутрішніх порожнинах свого тіла, проковтнувши 36 згортків.

????Чоловіка затримали при в’їзді в Україну. У нього вилучили 450 г кокаїну орієнтовною вартістю понад 3 млн грн. Того ж дня правоохоронці затримали інших двох спільників.

????Наразі всім трьом учасникам наркоугруповання обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою звільнення під заставу.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button