Україна

ФСБ затримала жителя окупованого Криму за грошовий переказ

Окупанти звинуватили його у фінансуванні тероризму

ФСБ Росії затримала в окупованому Криму жителя Бахчисарайського району, обвинувативши його в «фінансуванні тероризму» за грошовий переказ.

Про це повідомив адвокат Костянтин Рустемов, – інформує 1NEWS.

Так, за словами захисника, житель села Брянське Бахчисарайського району Криму Ізет Аблямітов був затриманий і арештований 9 квітня на два місяці за обвинуваченням у фінансуванні тероризму (частина 1.1 статті 205.1 КК РФ).

«Засідання пройшло в стандартному режимі. Ми просили домашній арешт – без будь-якої надії на нього. Запобіжний захід обрали до 8 червня цього року», – зазначив адвокат Рустемов.

Правозахисники нагадали, що раніше Київський районний суд у Сімферополі обрав запобіжний захід для Рузіля Яппарова і Латіфи Малахової, яких також обвинувачують у справі про організацію «фінансування тероризму».

На думку слідства, подружня пара щонайменше з 2015 до 2018 року «під приводом благодійності та допомоги біженцям, нужденним громадянам, а також у будівництві мечетей та колодязів в Африці», спонсорували заборонені в Росії фонди, пов’язані з ім’ям мусульманського релігійного діяча Ахмеднабієва, більш відомого як Абу Умар Сасітлінський.

Джерело: Укрінформ

Back to top button