Україна

ФСБ влаштувала обшуки у кримських татар, двох людей затримали


ФСБ влаштувала обшуки у кримських татар, двох людей затримали

Російські силовики здійснили обшук у кримських татар у Кіровському районі Криму, затримали двох братів.


ФСБ РФ у вівторок, 20 червня, провела обшук у будинку кримських татар у Кіровському районі тимчасово окупованого Криму та затримали двох братів. Про це повідомило громадське об’єднання Кримська солідарність у Facebook.

“Сьогодні в с. Яскраве Поле Кіровського району Криму співробітники ФСБ провели обшук у сім’ї кримських татар. Двох рідних братів – Джафера та Аліма Алюстаєвих – відвезли до Сімферополя, в управління ФСБ”, – йдеться в дописі.

 
За словами родичів затриманих, до будинку кримських татар силовики приїхали на трьох автівках без номерів. Люди в масках перелізли через паркан, оточили будинок, провели обшук. Жодних постанов не залишили, крім того, забрали мобільні телефони.
 
За інформацією Кримської солідарності, Джафер Алюстаєв працює в кафе у Коктебелі, у його родині є малолітня дитина. Алім Алюстаєв працює перукарем.

Раніше повідомлялося, що у Криму росіяни викрали, катували та посадили під адмінарешт кримськотатарського активіста Ельдара Меністова.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що в Сімферопольському СІЗО-2 морально і фізично катують кримськотатарських політв’язнів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button