Україна

Франція відкрила кордон для українців: але для певних вакцинованих потрібен ПЛР-тест

Франція офіційно відкрила кордон для українців. Про це в Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє 1News.

«Тепер офіційно: безвіз із ??Францією знову діє! Французький уряд відкрив в’їзд для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС», – зазначив міністр.

Кулеба додав, що на в’їзді необхідно пред’явити один з документів:

  • свідоцтво про вакцинацію;
  • свіжий негативний тест

В той же час МЗС України зазначає, що немає обмежень для в’їзду, якщо громадянин України вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції.

До їх числа належать вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson.

Як бачимо, китайської вакцини CoronaVac, яку найбільше застосовують для вакцинації українців, поки в списку немає.

При цьому вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів з часу вакцинації вакциною Janssen і 7 днів з часу другої дози у разі вакцинації іншими вакцинами – Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield).

Для контролю на кордоні вимагають пред’явити тільки документ, що підтверджує вакцинацію та заповнити заяву про відсутність симптомів Covid-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на Covid-19.

У разі якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в’їхати до Франції за наявності ПЦР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в’їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в’їзду,

Зазначені умови в’їзду застосовуються як до дорослих, так і до дітей (віком від 12 років).

Back to top button