Україна

Франція прогнозує наступ РФ на Донбас у найближчі 10 днів

Франція прогнозує наступ РФ на Донбас у найближчі 10 днів

Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Війська РФ мають намір захопити Донецьку та Луганську області

Російські війська готуються до масштабного наступу на сході України та можуть спробувати захопити Донбас найближчими днями.

Міноборони Франції спрогнозувало, коли РФ здійснить спробу захоплення Донбасу. Про це повідомляє CNN із посиланням на офіційного представника французького військового штабу, полковника Паскаля Ланні.

Зазначається, що російські війська готуються до масштабного наступу на сході України і можуть спробувати захопити Донбас вже у найближчі 10 днів.

За словами Ланні, війська РФ мають намір захопити Донецьку та Луганську області або навіть просунутися до Дніпра.

“Протягом наступних кількох днів, можливо, приблизно 10 днів, Росія може відновити свої зусилля щодо широкомасштабного наступу на сході та півдні, щоб завоювати Донецьку та Луганську області, або навіть просунутися аж до Дніпра, якщо це дозволить її можливостям”, – зазначив він.

Ланні заявив, що російські війська завдають авіаударів та бомбардувань по Україні не лише “з метою ослаблення злагодженості української оборонної системи, але й для порушення логістичного руху та потенціалу України”, що пояснює повне знищення аеропорту Дніпра окупантами.

За його словами, “на даному етапі не було суттєвого прогресу з погляду територіальних досягнень російських військ на східному фронті”.

Раніше повідомлялося, що британська розвідка прогнозує посилення боїв на Донбасі.

РФ має намір зібрати на Донбасі вп’ятеро більше сил, ніж Україна – ЗМІ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button