Україна

Франція починає застосовувати препарат Pfizer Paxlovid проти коронавірусу – новини


Фото з відкритих джерел

Французький уряд почав знімати обмеження, пов’язані зі зростанням числа випадків “Омікрона”

Франція заявляє, що на цьому тижні почне вводити противірусний препарат Pfizer проти коронавірусу, першу таблетку для лікування COVID-19, схвалену в 27 країнах ЄС. Про це повідомляє AP News.

Країна, як і раніше, знаходиться в числі найвищих у світі щоденних інфекцій на душу населення, але кількість госпіталізацій у відділеннях інтенсивної терапії, пов’язаних з вірусом, знижується, і французький уряд в середу почав знімати обмеження, пов’язані зі зростанням числа випадків “Омікрона”.

Маски більше не потрібні на відкритому повітрі у Франції, великі скупчення людей знову дозволені на концертах і спортивних майданчиках, а урядовий наказ про роботу з дому неповний робочий день був скасований.

У міністерстві охорони здоров’я Франції повідомили, що отримали перші 10 000 доз препарату Pfizer Paxlovid, і вони будуть доступні в аптеках з п’ятниці. У ньому говориться, що це перша країна Європейського Союзу, яка почала надавати лікування, так як минулого тижня вона отримала схвалення регулюючих органів.

Згідно з рекомендаціями Європейського агентства з лікарських засобів, його будуть давати дорослим з симптомами, яким не потрібен кисень і які схильні до більш високого ризику важкого захворювання. Поставки препарату в усьому світі залишаються обмеженими.

Минулого тижня EMA рекомендувала дозволити використання Paxlovid, заявивши, що це може допомогти людям, інфікованим COVID-19, уникнути більш серйозного захворювання та госпіталізації. Препарат був схвалений регулюючими органами США і Великобританії у грудні.

Новини за темою: Україна зареєструвала таблетки від коронавірусу: Як діють ліки проти COVID-19 і яка у них ефективність

Нагадаємо, Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало таблетки від коронавірусу Paxlovid компанії Pfizer для лікування дорослих з ризиком тяжкого перебігу захворювання. За даними клінічних випробувань компанії, Paxlovid був майже на 90% ефективним у запобіганні госпіталізації та смерті пацієнтів з високим ризиком тяжкого перебігу захворювання.

При цьому, останні лабораторні дані свідчать, що препарат також зберіг свою ефективність проти варіанту коронавірусу “Омікрон”.

Зокрема, Paxlovid містить дві речовини – нірматрелвір і ритонавір. Нірматрелвір – це активний інгредієнт таблетки, що блокує розмноження вірусу. Препарат Paxlovid можна приймати не тільки у медзакладі, але і вдома, це перші таблетки, які мають таку опцію.


[ad_2]
Source link

Back to top button