Україна

Франція передала Україні лабораторію для аналізу ДНК


Франція передала Україні лабораторію для аналізу ДНК

Лабораторія має в своєму розпорядженні обладнання, яке не має собі рівних у світі судової генетики.

Франція передала Україні мобільну лабораторію для аналізу ДНК. Про це повідомляє міністерство Європи та закордонних справ Франції у п’ятницю, 15 липня.

“14 липня Центр з криз та підтримки міністерства Європи та закордонних справ передав Офісу генерального прокурора України нову мобільну лабораторію для проведення експрес-аналізу та експертизи ДНК”, – йдеться у повідомленні.
 
Ця ДНК-лабораторія, схожа до розгорнутої на місці місії судово-медичної підтримки французького IRCGN, фінансується міністерством Європи та закордонних справ. Її обладнання не має собі рівних у світі судової генетики, що дозволяє швидко проводити генетичний аналіз великої кількості біологічних зразків.
 
Лабораторія була розроблена французькою компанією TRACIP (Deveryware Group) спільно з IRCGN, яка є експертом у галузі ідентифікації жертв (вибірки та обробки ДНК) та збору доказів.
 
У відомстві запевнили, що на знак солідарності з українським народом Франція продовжуватиме підтримувати боротьбу з безкарністю Росії в Україні.
 
Нагадаємо, ще у квітні до України прибув загін технічних та наукових жандармів. Вони займаються розслідуванням військових злочинів, скоєних російськими військами у Київській області.
 
Також повідомлялося, що Франція виділить 500 млн євро на розслідування військових злочинів в Україні.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button