Україна

Фракція “Слуга народу” зібрала підписи за відставку Разумкова

Депутатська фракція “Слуга народу” зібрала більше за необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. Про це повідомив нардеп від “Слуги народу” Олексій Устенко, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Пряма мова Устенка: “На момент мого підписання було вже 160 підписів”.

Збір підписів проходив на виїзному засіданні фракції у суботу в Трускавці.

Пропозиції щодо відкликання спікера можуть вноситися в парламент не менш як третиною народних депутатів від конституційного складу Ради з їхніми підписами.

Передісторія:

  • Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Пізніше Арахамія подав друге звернення щодо звільнення Разумкова – вже особисто від себе.
  • Разумков заявив, що “відразу розписав документ на Апарат Верховної Ради”, і вже 30 вересня депутати отримають підписні листи.
  • Арахамія пояснив, що відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова ініціював через “маленькі дрібниці, про які соромно говорити” та розходження у думках.
  • Разумков офіційно запросив народних депутатів фракції “Слуга народу” на зустріч у понеділок, щоб обговорити його роботу на посаді голови парламенту.
Back to top button