Україна

Формування Корпусу морської піхоти майже завершено – ВМС ЗС


Формування Корпусу морської піхоти майже завершено - ВМС ЗС

Корпус проводитиме наступальні, штурмові та десантні операції в акваторіях річок і водосховищ у співпраці з підрозділами ВМС.

Формування Корпусу морської піхоти ВМС ЗСУ знаходиться на завершальному етапі. ВМС планують іще створити декілька нових бойових бригад та батальйонів. Про це у понеділок, 25 грудня, повідомляє Командування морської піхоти ВМС ЗС.

Зазначається, що Корпус морської піхоти буде відповідальний за виконання тактичних і оперативно-тактичних завдань у складі оперативного угруповання або незалежно. Зокрема, в рамках діяльності Корпусу будуть формувати оперативно-тактичні угруповання для проведення операцій на приморському напрямку.

Одним із ключових завдань Корпусу буде планування, застосування та забезпечення військ відповідно до норм НАТО. 

Корпус проводитиме наступальні, штурмові та десантні операції в акваторіях річок і водосховищ у співпраці з підрозділами ВМС, а також забезпечуватиме оборону важливих берегових об’єктів і ділянок узбережжя тощо.

До його складу увійдуть окремі бригади морської піхоти, артилерійські бригади, а також інші бойові та забезпечувальні підрозділи. Планується створення кількох нових бойових бригад і батальйонів морської піхоти, але деталі наразі не розголошуються.

“Командування морської піхоти також пройде трансформацію і стане частиною командування ВМС ЗС України, як структурний підрозділ. Цьому органу буде доручено здійснення функцій генерації, включно зі встановленням вимог до спроможностей підпорядкованих сил і визначенням потреб у ресурсах для ефективного виконання завдань. Командування морської піхоти займатиметься стратегічним плануванням застосування і розвитку військових частин морської піхоти, їхнього технічного оснащення, підготовки та забезпечення”, – йдеться в офіційному повідомленні.

Як повідомлялося, у ЗСУ заявили, що не згортають свої операції на фронті, а переформатують їх під умови дефіциту снарядів.

Раніше повідомлялося, що Рада готує військовий облік для жінок. У законопроєкті йдеться, що під час дії воєнного стану жінок залучатимуть до проходження військової служби, однак, на бойові посади – тільки добровільно.

Як змінюється мобілізація: чого чекати найближчим часом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button