Україна

Forbes хоче повернутись на український ринок

У березні 2017 року друковане  та електронне видання української версії американського журналу припинили співпрацю з Українським Медіа Холдингом

Forbes Media LLC продовжує вести переговори з потенційними ліцензіатами в Україні, – повідомляє 1NEWS.

“Forbes є одним з найпотужніших медійних і маркетингових брендів у світі, і ми продовжуємо вести переговори з потенційними ліцензіатами в Україні, які втілять у життя наші фірмові журналістику, маркетинг та події, – зазначив Том Вольф, старший радник з міжнародних справ Forbes Media. – Ми раді, що Апеляційний суд м. Києва підтримав міжнародне арбітражне рішення, яке захищає нашу торговельну марку в регіоні”, – зазначив старший радник з міжнародних справ Forbes Media Том Вольф.

Крім того, наголошується, що 31 травня Апеляційний суд Києва виніс рішення про те, що Forbes Media діяв правомірно, розірвавши угоду з Українським медіахолдингом (УМХ). Це рішення доповнило ряд обов’язкових до виконання міжнародних рішень, які протягом кількох років були винесені на користь Forbes Media, говориться у повідомленні.

Відзначимо, що це вже четвертий суд виніс рішення про правомірність дій щодо розірвання ліцензійної угоди з медіа-холдингом УМХ.

Згідно з низкою рішень, УМХ і пов’язаним з ним структурам забороняється публікувати журнал Forbes в Україні, підтримувати сайт і здійснювати інші дії на будь-якій платформі, яка включає торгову марку, логотип або контент Forbes. Forbes Media володіє товарними знаками Forbes в Україні та інших країнах.

“Ми раді, що Апеляційний суд м.Києва підтримав міжнародне арбітражне рішення, яке захищає нашу торгову марку в регіоні”, – додав Вольф.


Forbes – американський діловий журнал, одне із найавторитетніших і найвідоміших економічних друкованих видань у світі. Заснований у 1917 році Бертом Форбсом. 


Нагадаємо, на початку серпня 2015 року американський уряд застосував санкції проти власника УМХ Сергія Курченка, відмовивши в доступі до ТМ Forbes, його контенту і домену. Українському Forbes довелося переїхати на тимчасовий домен forbes.net.ua.

Тоді в УМХ порахували, що Forbes Media порушило їх права за чинним договором – ліцензія, за даними українськго холдингу, сплачена до кінця 2018 року.

Вже 13 січня інтернет-версія українського Forbes повернулася на старий домен forbes.ua. Таке рішення було прийнято Садгірським судом Чернівців ще в грудні 2015 року. При цьому в Forbes Media заявили, що не в курсі ситуації з поверненням УМХ домену ua.

Однак вже незабаром американці заблокували сайт forbes.ua спеціальним “антивандальним” пристроєм і редакція знову повернулася до forbes.net.ua.

У квітні 2016 року суд США заборонив холдингу Курченка використовувати бренд Forbes.

У липні 2016 року УМХ оскаржив арбітражне рішення в окружному суді США Південного округу Нью-Йорка, який також виніс рішення на користь Forbes Media і підтримав попереднє рішення Міжнародного арбітражу.

У березні 2017 року друковане  та електронне видання української версії американського журналу Forbes припинили співпрацю з Українським Медіа Холдингом. У січні 2018 року Оболонський районний суд Києва також визнав арбітражне рішення.

Джерело: Новое время

Back to top button