Україна

ФОПи тепер зможуть відкривати свої готелі

Президент Володимир Зеленський підписав закон про розширення кола суб’єктів надання готельних послуг № 1441-IX. Цей документ Верховна Рада прологосовала 29 квітня 2021 року, повідомляє прес-служба глави держави. Про це пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Мета закону – створити сприятливі умови для розвитку готельної інфраструктури в Україні і, як наслідок, збільшити популярність внутрішнього туризму.

Серед іншого, закон дозволяє фізичним особам-підприємцям надавати готельні послуги.

Також документ надає право не тільки власникам, а й користувачам подавати заяву про встановлення об’єктам туристичної інфраструктури відповідної категорії. Йдеться про готелі та інші об’єкти, призначені для надання послуг з розміщення людей, харчування, курортні заклади тощо.

Категорії готелям встановлює Державне агентство України з туризму та курортів (Держтуризмкурорт України) строком на п’ять років. Види готелів визначає Кабінет Міністрів України.

Закон набирає чинності з 1 січня 2023 року і вводиться в дію через три місяці з дня набрання чинності.

Нагадаємо, Фонд держмайна провів аукціон з продажу готелю “Дніпро” 15 липня 2020 року. Готель “Дніпро” придбало ТОВ “Смартленд”. Зазначається, що дозвіл на придбання “Дніпра” було видано Антимонопольним комітетом з другої спроби.

Також відомо, що Державне управління справами включило готель”Україна” у Києві у “другу чергу” передачі для приватизації.

Back to top button