Україна

Фонд Сороса анонсував нові проєкти в Україні


Фонд Сороса анонсував нові проєкти в Україні

Фонд Відкрите суспільство планує реалізувати в Україні нові проєкти, пов’язані з підтримкою українців під час повномасштабної війни.


Благодійний фонд мільярдера Джорджа Сороса Open Society Foundations (Відкрите суспільство), який на сьогодні очолює Олександр Сорос-молодший, планує реалізувати в Україні нові проєкти. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram 7 листопада.
 
Глава уряду обговорив з главою благодійного фонду пріоритетні потреби України.
 
“Провели змістовну зустріч із головою благодійного фонду Open Society Foundations Олександром Соросом та його командою. Фонд працює в Україні з 1990 року та продовжує підтримувати українців під час повномасштабної війни”, – зазначив Шмигаль.
 
Серед пріоритетів, які обговорювалися, глава Кабінету міністрів назвав:
 
відновлення економіки,
відбудову,
соціальну сферу,
програми підтримки малого й середнього бізнесу, зокрема ветеранського.
 
Перспективними Шмигаль також назвав такі напрямки співпраці як розмінування, енергетика, логістика.
 
“Окремо зосередили увагу на встановленні справедливості. Маємо притягнути Росію до відповідальності та змусити її заплатити. Зокрема через конфіскацію заморожених активів на Заході”, – зазначив глава уряду.

Нагадаємо, у червні американський мільярдер і філантроп Джордж Сорос передав контроль над своїми фондами своєму молодшому синові 37-річному Олександру. Повідомлялося, що фонд Відкрите суспільство планує відкликати або припинити більшу частину своєї роботи в ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button