Україна

Фонд держмайна здає в оренду башту в Кам`янець-Подільській фортеці

Фонд державного майна пропонує для оренди приміщення Різницької башти в Національному історико-архітектурному заповіднику «Кам`янець», що в Кам`янці-Подільському, повідомила 1News прес-служба фонду.

Зазначається, що 22 квітня відбудеться онлайн-аукціон з передачі в оренду приміщення Різницької башти, яка є пам’яткою архітектури XVI  століття, загальною площею 63,1 м².

Стартова ціна, за якою об’єкт виставлений на аукціон – 4 275 грн.

Подача заявок на участь в аукціоні триває до 21 квітня.

Строк, на який пропонується передати споруду в оренду – 5 років.

У фонді зазначають, що башта перебуває на балансі Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець».

Об’єкт в задовільному технічному стані. Приміщення оснащене електромережею в 1000 кВт.

«Башта є пам’яткою архітектури і охороняється законом. Відтак, додатковою умовою для майбутнього орендаря є неухильне дотримання вимог законодавства про охорону культурної спадщини та умов охоронного договору на пам’ятку культурної спадщини», – зазначили у фонді державного майна.

Історична довідка. Башта побудована в кінці XVI століття і здавна входила до системи фортифікаційних укріплень старого міста, захищаючи його зі східної сторони. Має другу назву, а саме «Кушнірська», від назви ремісницької гільдії, на представників якої в стародавні часи був покладений обов’язок обслуговувати і захищати вежу в мирний та військовий час.

Back to top button