Україна

Фіцо засудив атаку на Охматдит – Шмигаль


Фіцо засудив атаку на Охматдит - Шмигаль

Словаччина висловила готовність прийняти на лікування частину дітей з Охматдиту, зокрема, з онкологічними захворюваннями.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо засудив російську ракетну атаку на дитячу лікарню Охматдит у Києві. Про це повідомив у Telegram глава українського уряду Денис Шмигаль за підсумками розмови зі словацьким колегою у вівторок, 9 липня.

Він розповів Фіцо про російську атаку по цивільній інфраструктурі, внаслідок якої десятки людей загинули, близтко 200 поранено.

“Розповів про руйнування Охматдиту. Роберт Фіцо засудив цю атаку. Словаччина висловила готовність прийняти на лікування у супроводі батьків частину дітей, зокрема, з онкологічними захворюваннями. Вдячні за цю підтримку. Дав відповідні доручення міністру охорони здоровʼя”, – написав Шмигаль.

Він подякував Словаччині за участь у Саміті миру, а також за послідовну підтримку євроінтеграції України, зокрема за підтримку рішення ЄС про відкриття переговорів щодо членства нашої держави.

“Обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час міжурядових консультацій у квітні цього року. Маємо значний прогрес у цьому напрямку. Домовились провести третє спільне засідання урядів восени в Україні”, – додав Шмигаль.

Як відомо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

СБУ встановила, що росіяни атакували лікарню ракетою Х-101. Було оприлюднено відео цієї атаки.

Тим часом у Кремлі брешуть, що не атакують цивільні об’єкти в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button