Україна

Фіскальна служба посилить заходи з детінізації ринку нафтопродуктів

Представники Державної фіскальної служби та Нафтогазової асоціації України посилять роботу з протидії нелегальній торгівлі пальним через автозаправні комплекси, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу ДФС.

«Детінізація ринку нафтопродуктів та механізм ліквідації нелегальних авто- та газозаправних станцій стали темою обговорення між представниками ДФС та Нафтогазової асоціації України. Учасники зустрічі домовилися про підписання меморандуму про співпрацю. Для напрацювання та розробки цього документа будуть визначені посадові особи – координатори, які опрацюють усі проблемні питання для окреслення чітких та результативних кроків співпраці», – йдеться в повідомленні.

За словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, Фіскальна служба на сьогодні здійснює активну роботу з протидії нелегальному розповсюдженню підакцизної продукції, у тому числі нафтопродуктів.

«Ми докладаємо максимум зусиль для створення рівних умов роботи для всіх учасників ринку нафтопродуктів. Проводиться низка заходів для виявлення незаконних АЗС та АГЗК, адже це не лише несплата в бюджет значних коштів, а й недобросовісна конкуренція серед підприємств, задіяних у цій сфері», – зазначив Власов.

Так, лише за місяць за участі працівників податкової міліції відпрацьовано 222 об’єкти торгівлі пальним, 63 з яких припинили та не здійснюють свою діяльність з реалізації пально-мастильних матеріалів. На 65 торгових точках встановлено факти порушення вимог чинного законодавства. Йдеться про реалізацію пального без державної реєстрації, відсутність необхідних документів та сертифікатів якості пального, а також документації, що підтверджує законність походження пального. З незаконного обігу вже вилучено майже 772 тонни пального на 21 млн грн, а також промислове обладнання для зберігання та відпуску на понад 22 млн грн, 12 незаконних АЗС демонтовано.

Результатом цих заходів стали позитивні надходження акцизного податку до бюджету. У жовні до бюджету перераховано майже 6 млрд грн, що перевищує надходження вересня на 800 млн грн.

Представники Асоціації висловили своє бачення щодо посилення протидії незаконному обігу пального через автозаправні комплекси. На їх думку, для ефективної роботи у цьому напрямі необхідно скоординувати роботу усіх відповідних державних органів, до компетенції яких належать питання контролю – від виділення ділянки під АЗС до сплати податків. Як один із кроків детінізації ринку представники Асоціації запропонували сервіс, який допоможе користувачам виявляти нелегальні заправки, а ДФС – здійснювати заходи з припинення протиправної діяльності.

 

 

 

Back to top button