Україна

Фірташ продав росіянам свій бізнес у Криму

ПрАТ Ukrainian Chemical Products (раніше — "Кримський Титан") завершило переговори з продажу та уклало угоду, продавши всі свої активи в Криму компанії "Російський титан"

Український олігарх Дмитро Фірташ продав кримський комбінат із виробництва титану російському підприємству.

ПрАТ Ukrainian Chemical Products (раніше — “Кримський Титан”) завершило переговори з продажу та уклало угоду, продавши всі свої активи в Криму компанії “Російський титан” (РФ), – інформує 1News.

“Внаслідок політичних обставин цей актив втратив свою економічну привабливість. Не маючи контролю над цим активом з 2016 року, Група шукала можливість його продажу”, — йдеться в повідомленні прес-служби Group DF.

У межах договору продажу все рухоме та нерухоме майно найбільшого виробника діоксиду титану переходить у власність російських бізнесменів.

Угода пройшла відповідно до чинного законодавства України та всі дані внесені до відповідних реєстрів держреєстраторами України.

“Кримський титан” перебуває під санкціями США та ЄС з 2015 року, і відзначається тим, що зареєстрований одночасно в Україні та Росії.

З одного боку, у жовтні 2014 року майно “Кримського титану” передано в довгострокову оренду російському ТОВ “Титанові інвестиції”.

З іншого боку, українське ПрАТ “Кримський титан” у квітні 2014 року було перереєстровано з Армянська до Києва, у березні 2015 року Group DF перейменувала його на UCP.

З моменту введення західних санкцій після анексії Криму заводу все ж таки виходило підтримувати виробництво, транспортуючи сировину в обхід заборон.

Руду завозили на півострів судна під сирійським чи російським прапорами.

У червні 2021 року рішенням РНБО щодо Фірташа було введено персональні санкції.

Приводом для цього, за словами секретаря відомства Олексія Данілова, стало постачання сировини для російської військової промисловості.

Адвокати підприємця тоді заявили, що їхній клієнт “категорично заперечує звинувачення РНБО”.

Джерело: Фокус

Back to top button