Україна

Фінляндизація України – Держдеп США прокоментував ідею – 1News

Перший заступник держсекретаря США Венді Шерман


CGTN

Зокрема Вашингтон підтримує рішення України приєднатися до НАТО

Заступниця держсекретаря Сполучених Штатів Венді Шерман прокоментувала ідеї деяких країн схилити Україну до “фінляндизації”, заявивши, що будь-яке рішення щодо майбутнього України залишається за українцями. Про це йшлося в її інтерв’ю “Українській правді”.

За словами Шерман, раніше разом з держсекретарем США Ентоні Блінкеном неодноразово заявляли про “жодних рішень про Україну без України”.

При цьому вона підкреслила, що питання “фінляндизації” вирішує тільки Україна.

“Це рішення – не на боці США. Це рішення лишається за українським народом – чого вони хочуть, де вони бачать своє майбутнє. Це ваш вибір. І 15 лютого ми знову почули відповідь від президента Зеленського: він сказав, що Україна хоче приєднатися до НАТО. Це також вибір народу України. А ми підтримуємо будь-який вибір українського народу та українського уряду”, – додала дипломатка.

1News за темою: Фінляндія поки не планує ставати країною-учасницею НАТО, – МЗС

Нагадаємо, що раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг піддав критиці ідею “фінляндизації” України. Столтенберг зазначив, що влада України повинна сама вирішувати, вступати до НАТО чи ні.

“Ідея про те, що великі держави можуть вирішувати, що можуть робити сусіди, – це саме той світ, в який ми не хочемо повертатися. Сфери впливу є частиною історії і повинні залишатися частиною історії”, – заявив він.

Також генсек зазначив, що Україна має право подати заявку на вступ до Альянсу.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button