Україна

Фінляндія планує заборону на імпорт російського СПГ з 2025 року – ЗМІ


Фінляндія планує заборону на імпорт російського СПГ з 2025 року - ЗМІ

Фінська держкомпанія Gasum продовжила імпорт СПГ із Росії після початку війни в Україні через зобов’язання за довгостроковим контрактом із Газпромом.

Фінляндія планує заборонити з 2025 року.імпорт скрапленого природного газу з Росії. Про це із посиланням на міністра клімату і навколишнього середовища Фінляндії Кай Мюккянена повідомляє Радіо Свобода.

Фінська держкомпанія Gasum продовжила імпорт СПГ із Росії після початку війни в Україні через зобов’язання за довгостроковим контрактом із Газпромом. У компанії заявили, що після лютого 2022 року Фінляндія закупила у Газпрому лише мінімальну кількість газу, передбачену контрактом.

“Я не хочу обіцяти якусь конкретну дату, але, сподіваюся, наступного року ми опинимося в такій ситуації, коли заборона набуде чинності”, – сказав Мюккянен.

Міністр вважає, що це можливо зробити завдяки погодженій на початку грудня між країнами ЄС і Європарламентом реформі газового ринку Євросоюзу, яка дає змогу державам-членам ЄС заборонити імпорт російського і білоруського трубопровідного газу і СПГ. При цьому заборона може бути встановлена тільки на обмежений період часу і після консультації з Єврокомісією.

Відповідна постанова має набути чинності навесні, після чого уряд Фінляндії може подати свою пропозицію щодо заборони імпорту.

На думку Мюккянена, простішим рішенням було б ухвалення відповідних санкцій з боку Євросоюзу, але деякі країни-члени “до цього не готові”.

Раніше повідомлялося, що в ЄС домовилися заборонити імпорт російського скрапленого газу

Санкції ламають плани РФ щодо експорту СПГ – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button