Україна

Фіндопомога Україні – Японія пропонує надати 100 млн доларів кредиту – 1News

Японія послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України

Фуміо Кісіда
фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. В ході переговорів японський прем’єр запропонував надасти Україні 100 млн доларів у вигляді надзвичайних кредитів. Про це повідомляє The Japan Times.

“Кісіда висловив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським у вівторок на тлі побоювань з приводу можливого вторгнення Росії в країну”, – йдеться в повідомленні.

В ході 30-хвилинних переговорів Кісіда заявив, що Японія послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і просто не може прийняти будь-яку односторонню зміну статус-кво.

1News за темою: Прем’єр-міністр Японії має намір сьогодні поговорити із Зеленським

Японський і український лідери домовилися наполегливо продовжувати дипломатичні зусилля з деескалації ситуації. Вони також обговорили питання захисту японських громадян в Україні та можливі економічні санкції проти Росії у разі вторгнення.

За словами Кісіди, Зеленський дав докладні роз’яснення про ситуацію всередині України і про російські війська.

“Ми будемо реагувати відповідним чином у співпраці з партнерами по G7 і міжнародним співтовариством в залежності від того, що станеться. Наша основна позиція – співпрацювати з міжнародним співтовариством, не забуваючи при цьому про наші національні інтереси”, – заявив Кісіда.

1News за темою: Німеччина виділить кредит для України на суму 150 млн євро, – Шольц

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість надання Україні суверенних кредитних гарантій на суму до 1 мільярда доларів, щоб допомогти підтримати економіку країни.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button