Україна

Фіндопомога Україні – Британія збільшить фінансування до 100 млн фунтів стерлінгів – 1News

Кошти будуть виділені задля підтримки української демократії і енергетичної незалежності

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс


фото з відкритих джерел

Велика Британія збільшує фінансування проєктів на підтримку України та її енергетичної незалежності до 100 млн фунтів стерлінгів. Про це під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявила державна секретарка у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс.

“Коли премʼєр-міністр відвідував Київ раніше цього місяця, він оголосив про виділення 88 млн для підтримки української демократії і енергетичної незалежності. Сьогодні я можу анонсувати наступний компонент нашої підтримки: підвищення нашого фінансування цих проєктів до 100 млн фунтів”, – сказала вона. 

Трасс також підкреслила, що захоплена стійкістю Києва перед лицем російської агресії, і що Лондон пишається бути на передовій підтримки України.

“Ми, Сполучене Королівство, дуже пишаємося бути на передовій підтримки України”, – зазначила очільниця британського МЗС.

1News за темою: У разі вторгнення в Україну проти РФ буде запроваджено безпрецедентний пакет санкцій, – Трасс

Нагадаємо, під час свого візиту до України 1 лютого прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Велика Британія виділить Україні додатково 88 млн фунтів (майже 119 млн доларів). Ця фінансова допомога допоможе захистити країну від російського впливу.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button