Україна

Фінансова допомога Україні – Швеція щороку надаватиме 22 млн євро – 1News


Фото з відкритих джерел

Водночас питання про постачання Україні зброї наразі не розглядається

Швеція в рамках нової стратегії співробітництва з Україною виділятиме протягом семи років 22 мільйони євро щорічно. Про це заявила міністерка з питань міжнародного розвитку та співпраці Швеції Матильда Ернкранс, повідомив “Укрінформ”.

“Ми будемо надавати нашу підтримку як в рамках програми співробітництва, так і в рамках гуманітарної підтримки. Урядом Швеції нещодавно було прийнято рішення щодо нової стратегії співробітництва між Швецією та Україною, яке розраховане на сім років і було збільшено обсяг Співробітництва. Кожного року Україна буде отримувати близько 22 млн євро в рамках співробітництва заради реформ”, – зазначила вона.

При цьому міністерка підкреслила, що ця допомога сприятиме розбудові сталої економіки України та стійкого суспільства.

А відповідаючи на запитання, чи змінилася позиція Швеції щодо того, що країна не надаватиме зброї Україні, Ернкранс заявила: “У Швеції дуже суворі правила та контроль за експортом зброї, тому немає наразі планів щодо постачання зброї до України”

Проте, за її словами, Швеція співпрацює з Україною з часів незалежності і загальний обсяг фінансування склав 400 мільярдів євро і планується подальше розширення допомоги.

“Нещодавно Швеція брала участь у запуску нової ініціативи, а саме фонду “Партнерство за сильну Україну”, в якому ще чотири країни беруть участь. Внесок Швеції складає 5 млн євро, які розраховані на три роки, сподіваємося, що питання постраждалих від конфлікту в районах Донецької та Луганської областей за допомогою цих коштів будуть вирішені”, – додала міністерка.

1News за темою: Франція виділила 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні, – Зеленський

Нагадаємо, що раніше Швеція спільно з Великою Британією, Канадою, Швейцарією і США запустила новий фонд для зміцнення стійкості України. Стокгольм виділяє 50 млн шведських крон (близько 5,4 млн доларів), які будуть надані протягом наступних трьох років.


Джерело

Back to top button