Україна

Фіксуємо всі місця запуску російських ракет – Зеленський


Фіксуємо всі місця запуску російських ракет - Зеленський

Кожен із завданих Росією ракетних ударів заслуговує на справедливу відповідь, наголосив президент.


Україна фіксує всі місця, звідки Росія завдає ракетних ударів, і кожен з таких ударів заслуговує на справедливу відповідь. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні в неділю, 11 серпня.
 
“Буде цілком справедливим, щоб українці могли відповідати на цей терор саме так, як необхідно, щоб його зупинити”, – сказав глава держави.
 
Зеленський вважає, що Україна має право завдавати далекобійні удари у відповідь по місцях запуску ракет із Росії та відповідним знищенням російської військової логістики.

“Терор повинен програвати завжди – це базовий принцип захисту життя”, – наголосив президент.
 
Глава держави також заявив, що буде надалі тривати діалог із партнерами щодо як посилення ППО, так і зняття обмежень на далекобійні удари.
 
Зеленський також зазначив, що минулої ночі українські військові збили понад 50 “шахедів”. Крім того, росіяни запустили з Воронезької області чотири балістичні ракети.
 
“Ми фіксуємо всі місця, з яких російська армія завдає ударів – також Бєлгородська область, Курська, інші райони”, – сказав він.
 
За словами Зеленського, тільки з початку літа поточного року з районів Курської області РФ по території Сумської області російська армія завдала майже 2000 ударів. Зокрема, з артилерії, мінометів і дронів.
 
“Ми фіксуємо кожен ракетний удар. І кожен із таких ударів заслуговує на справедливу відповідь”, – підсумував президент.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни атакували Україну чотирма балістичними ракетами KN-23, а також 57 ударними БпЛА типу Shahed, сили ППО збили 53 безпілотники.

На Київщині зафіксували пошкодження у трьох районах, прямих влучань не було. Унаслідок падіння уламків двоє людей загинули, ще троє – поранені. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + 19 =

Back to top button