Україна

ФІФА тестуватиме “робота-арбітра” на матчі “Челсі” – 1News


Фото з відкритих джерел

Роботизована система складається з 29 камер, які прикріплюються до даху стадіону

ФІФА тестує технологію “робота-арбітра”, який фіксує рухи гравців, положення м’яча та порушення. Вперше нову систему застосують 9 лютого на матчі “Челсі” у рамках клубного чемпіонату світу. Про це повідомляє британське виданння Football.London.

Зазначається, що роботизована система складається з 29 камер, які прикріплюються до даху стадіону та стежать за рухами гравців, створюючи їх віртуальний скелет та місцем м’яча.

Так, у разі офсайду технологія лише за пів секунди передає відповідний сигнал до системи відеодопомоги арбітрам (VAR) – арбітри підтверджують порушення та передають своє рішення головному арбітру.

“Електронного рефері” вперше використають 9 лютого на матчі чинного переможця Ліги чемпіонів “Члесі” на клубному чемпіонаті світу в Абу-Дабі. Суперника “Челсі” поки що не визначено.

Передбачається, що після матчу дані, які зафіксував “електронний рефері”, зможуть використати тренери і медичні працівники для аналізу техніки кожного гравця.

1News за темою: Компанія Toyota створює пасажирський місяцехід із роботизованою рукою

Якщо система успішно пройде всі тести, у ФІФА сподіваються використати робота-арбітра на чемпіонаті світу у Катарі у листопаді цього року.

“Ми впевнені, що доступ до цього нового джерела даних може позитивно вплинути на гру за рахунок оптимізації процесів прийняття рішень та підвищення об’єктивності”, – оцінив нову технологію директор ФІФА з технологій та інновацій Йоханнес Хольцмюллер.

“Однак ми лише на початку цього шляху розробки, і можливі варіанти використання повинні бути ретельно перевірені, щоб оцінити можливості з метою подальшої реалізації”, – додав він.

1News за темою: На Олімпіаді в Пекіні робот ледь не залишив російську спортсменку без їжі. Відео

Як повідомлялося раніше, на зимових Олімпійських іграх, які проходять у Пекіні, робот-бармен робитиме коктейлі у пресцентрі. Апарат може готувати й подавати напої приблизно за 90 секунд.


Джерело

Back to top button