Україна

Ferrexpo відкрила сонячну електростанцію

У Ferrexpo відзначають, що сонячна електростанція - це пілотний проект, після якого компанія перейде до повномасштабної зміни традиційної електроенергії на відновлювальну енергію сонця як частини програми декарбонізації виробленої продукції

Ferrexpo запустила пілотний проект зі встановлення сонячних батарей і отримання сонячної енергії.

Потужність комплексу становить 5 МВт: у проекті використано майже 10 000 сонячних батарей, – інформує 1NEWS.

Сонячні панелі встановлені на відвалах кар’єрів з метою раціонального використання площ, займаних в процесі експлуатації відкритих кар’єрів.

У компанії відзначили, що вартість проекту склала кілька мільйонів доларів США.

Фінансування проекту повністю здійснено самою компанією.

“Ми домоглися ринкової окупності даного проекту без будь-яких” зелених тарифів “з боку держави, що має бути прикладом для інших підприємств, які будують об’єкти генерації поновлюваних джерел енергії”, – відзначили в компанії.

Станція буде виробляти 6,5-7 млн ​​кВтг електроенергії в рік.

У Ferrexpo відзначають, що сонячна електростанція – це пілотний проект, після якого компанія перейде до повномасштабної зміни традиційної електроенергії на відновлювальну енергію сонця як частини програми декарбонізації виробленої продукції. У планах компанії – будівництво в середньостроковій перспективі електростанції для виробництва відновлювальної енергії потужністю від 250 до 1000 МВт.

Ferrexpo – це швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основна діяльність – виробництво і експорт залізорудних окатишів. Поточні виробничі активи – Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. Ключовим акціонером компанії є український бізнесмен Костянтин Жеваго.

Джерело: Ліга

Back to top button