Україна

Фейки росіян щодо ЗАЕС є спробою РФ приховати власні наміри – Енергоатом


Фейки росіян щодо ЗАЕС є спробою РФ приховати власні наміри - Енергоатом

Енергоатом розцінює російські фейки про нібито атаку на Запорізьку АЕС з боку України як спробу росіян приховати власні наміри чи події.

Російські фейки про нібито атаку на Запорізьку АЕС з боку України є спробою росіян приховати власні наміри чи події, що вже відбулися на об’єкті. Про це 9 квітня повідомляє пресслужба НАЕК Енергоатом.

Зазначається, що першопричинами російських маніпуляцій довкола становища на електростанції в  є як безпосередньо захоплення ЗАЕС, так і перетворення її на військову базу, недопуск представників МАГАТЕ на окремі обʼєкти станції, ігнорування ухвалених резолюцій.

“Єдиним шляхом недопущення ядерної та радіаційної аварії є виконання резолюції МАГАТЕ, виведення російських військових та військової техніки зі станції, передача ЗАЕС під контроль України – легітимному оператору Енергоатому, а також розмінування прилеглих територій”, – заявили в Енергоатомі.

Нагадаємо, днями Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про вибух безпілотника на території станції. Росатом традиційно звинуватив в ударі українських військових, повідомивши про поранених.

У ГУР заявили, що Україна не має жодної причетності до вибухів і інших збройних провокаційних дій країни-агресора, що відбуваються на території ЗАЕС, яку окупували російські війська. Удар безпілотника біля реактора, який контролює країна-агресор, є імітаційним ударом РФ по території станції.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button