Україна

Фейкові вибори окупантів: СБУ встановила 3500 організаторів і учасників


Фейкові вибори окупантів: СБУ встановила 3500 організаторів і учасників

Щоб створити видимість “виборчого процесу”, РФ наказала забезпечити максимальну явку місцевих жителів до місць “голосування”.


Служба безпеки проводить роботу з викриття організаторів псевдовиборів на тимчасово окупованій частині України. Встановлено особи понад 3,5 тисячі колаборантів та їхніх російських “кураторів”, а також “кандидатів” на цих псевдовиборах, повідомляє пресслужба СБУ.
 
За попередніми даними, Кремль планує провести фейковий плебісцит на початку вересня. Використовуючи фейкове голосування, Росія сподівається “легалізувати” своїх ставлеників в окупаційних органах у тимчасово захоплених районах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.
 
Встановлено, що представникам так званих “виборчкомів” загарбники обіцяють грошову винагороду у розмірі від 10 тисяч російських рублів.
 
Щоб створити видимість “виборчого процесу”, Кремль доручив своїм гауляйтерам забезпечити максимальну явку місцевих жителів до місць “голосування”. Так, наприклад, у Бердянську російські загарбники та їхні поплічники змушують головних лікарів медичних установ направити для участі у фейкових виборах 100% медперсоналу.
 
Крім того, росіяни планують проводити подворові обходи помешкань місцевих жителів для збору підписів за “потрібних кандидатів”. Збір “голосів” хочуть проводити у присутності озброєних представників окупаційної поліції РФ.
 
СБУ документує злочинну діяльність всіх ідентифікованих організаторів незаконних “виборів” для притягнення кожного з них до відповідальності.
 
Разом з тим, Служба безпеки закликає громадян України, які перебувають на тимчасово окупованій частині нашої держави, не брати участь у фейковому голосуванні й тим самим не діяти на користь агресора.
 
Нагадаємо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених окупантами територіях України – на частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у так званих “ДНР” і “ЛНР”.

В Офісі президента заявили, що проведення росіянами так званих “виборів” та тимчасово окупованих територіях не нестимуть жодного сенсу і необхідні Кремлю лише для створення альтернативної реальності.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button