Україна

Федоров: Україна досягла паритету з РФ в дронах


Федоров: Україна досягла паритету з РФ в дронах

До десяти українських виробників виготовляють безпілотники дальньої дії, заявив міністр з цифрової трансформації.

Україна наздогнала Росію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії. Про це заявив міністр з цифрової трансформації Михайла Федорова у подкасті Слон.

“Якщо говорити про нішу “шахедів” і дальніх дронів, я просто процитую Буданова. Він кілька днів тому в інтерв’ю сказав, що у нас є паритет по цих дронах. Я скажу, що це правда. У нас до десяти виробників, які виробляють Дальні дрони-камікадзе”, – розповів він в інтерв’ю.

Федоров додав , що виробництво таких безпілотників “впирається” лише в бюджет.

“Можна виробляти тисячі цих дронів. Вже вироблені тисячі, майже кожен день десь палає на території Росії. І це можна масштабувати. За півроку ми наздогнали Росію за кількістю. Росія повинна розуміти, що ми будемо далі масштабуватися, і ми тільки почали… ми будемо їх знищувати, поки вони будуть атакувати цим лайном нашу Україну”, – зазначив чиновник.

При цьому він вказав, що Україна також розробляє методи радіоелектронної боротьби, щоб садити “шахеди”, а не тільки збивати.

Нагадаємо, раніше Федоров заявив, що Україна масово випускатиме аналог дрона Ланцет, і вже є бойові застосування таких безпілотників.

Також повідомлялося, що росіяни використовують нову версію Ланцета. Він може автономно ідентифікувати цілі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button