Україна

Федоров прокоментував кібератаку на урядові ресурси та банки – 1News

Глава Мінцифри зауважив, що вартість такої атаки складає мільйони доларів, а сама вона велася з різних країн

Михайло Федоров
Фото з відкритих джерел

Кібератака на банки та держсайти України, яка була здійснена 15 лютого, стала наймасштабнішою в історії країни, а вартість її проведення становить мільйони доларів. Про це під час брифінгу повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

“Вчора, 15 лютого, була здійснена найбільша в історії України DDoS-атака на урядові сайти та на банківський сектор”, – повідомив Федоров.

За його словами, всі органи які відповідають за кібербезпеку, внутрішні служби кібербезпеки та інформаційної безпеки в банківських установах, працювали над тим, щоб протидіяти цим атакам і ліквідувати їх якнайшвидше.

“Дійсно, ця атака має безпрецедентний характер, зрозуміло, що вона готувалась заздалегідь, і ключова мета, ціль цієї атаки – це дестабілізація, це посіяти паніку, зробити все, щоб в нашій країні з’явився певний хаос в діях українців”, – сказав міністр.

1News за темою: Хакерська атака на сайт Міноборони триває: Відомство пояснило ситуацію

Також Федоров зауважив, що вартість такої атаки складає мільйони доларів, а сама вона велася з різних країн.

Крім цього, міністр наголосив, що всі органи, відповідальні за кібербезпеку, дуже швидко зреагували на цю атаку, тому вона не досягла своєї мети.

Нагадаємо, вчора, 15 лютого, в роботі додатків “Приват24” та “Ощад 24/7” стався збій. Причиною збоїв у роботі систем стала чергова хакерська атака. Згодом стало відомо, що атаки зазнали й сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button