Україна

Федоров пообіцяв закрити РФ доступ до Starlink


Федоров пообіцяв закрити РФ доступ до Starlink

У Мінцифри заявили, що Україна продовжить використовувати Starlink, а окупанти будуть максимально обмежені в цьому.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що Україна знайшла спосіб, який допоможе значно обмежити можливості російських військових користуватися терміналами Starlink. Про це Федоров сказав в інтерв’ю Welt, яке було опубліковане у понеділок, 1 квітня.

Він зазначив, що використання окупантами цих терміналів не є масовим.

“Україна продовжить використовувати Starlink, а росіяни будуть максимально обмежені в цьому. Необхідні рішення ухвалено. Результат побачимо найближчим часом”, – підкреслив Федоров.

Міністр зазначив, що аерокосмічне підприємство SpaceX перебуває на зв’язку з Україною та завжди швидко реагує на проблеми. Також він вірить в те, що американський мільярдер Ілон Маск перебуває на боці України.

Раніше повідомлялося, що росіяни на фронті почали використовувати термінали Starlink. Пізніше у ГУР ці дані підтвердили і оприлюднили докази. У ГУР вважають, що ворог отримує термінали Starlink через треті країни завдяки так званому паралельному імпорту.

На ситуацію відреагував і мільярдер Ілон Маск. Він запевнив, що його компанія SpaceX не продає Росії термінали Starlink прямо або побічно.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button