Україна

Федоров показав новий стратегічний ударний дрон


Федоров показав новий стратегічний ударний дрон

Сили оборони вже випробували Shoolika mk6 і дали свій фідбек: дрон важливий для тактичних операцій, особливо в нічний час. Безпілотник перебуває в процесі кодифікації НАТО.

Розробники зі SkyLab UA створили стратегічний ударний дрон Shoolika mk6. Безпілотник може завдавати точних ударів й особливо ефективний у нічних операціях – у нього топові нічні візуальні системи. Про це сьогодні, 5 лютого, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Федоров зазначив, що дальність дії дрона – до 10 км, він може нести навантаження до 6 кг, має високоточну систему керувавання і стійкий до впливу РЕБ.

“Сили оборони вже випробували Shoolika mk6 і дали свій фідбек: дрон важливий для тактичних операцій, особливо в нічний час. Безпілотник перебуває в процесі кодифікації НАТО. У планах – покращити систему штучного інтелекту для автономних місій і камер, щоб краще шукати цілі та змінювати курс для коригування ударів з повітря”, – йдеться в повідомленні.

Міністр додав, що технології для перемоги створюють з Brave1. Цей кластер підтримує розробників на всіх етапах – від випробувань і подання заявки на грант до кодифікації за стандартами НАТО.

Раніше повідомлялося, що Україна змогла істотно нашкодити виробництву найвдалішого російського дрона-камікадзе Ланцет. Число цих БПЛА на фронті істотно скоротилася за останні місяці.

Розвідка показала знищення окупантів у Бахмуті за допомогою FPV-дронів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button