Україна

Федеральна міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок здійснить другий візит до України – 1News

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок


фото з відкритих джерел

Вона перебуватиме в України 7-8 лютого на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби

Федеральна міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок здійснить другий візит до України. Вона перебуватиме в України 7-8 лютого на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України (МЗС).

“Міністри проведуть переговори, ключовими темами яких стануть координація зусиль в рамках Нормандського формату, втілення комплексного пакету стримування Росії, розвиток торговельних відносин, зміцнення енергетичної безпеки, активізація діалогу щодо історичної відповідальності Німеччини перед Україною”, – йдеться в повідомленні.

Під час візиту глава МЗС Німеччини також планує відвідати лінію розмежування на Донбасі, аби ознайомитися із актуальною безпековою ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту, зазначили в МЗС.

За даними пресслужби, Кулеба та Бербок проведуть спільну пресконференцію в онлайн форматі 7 лютого о 17:10.

1News за темою: Візит Ердогана до України: Коротко про головне

Нагадаємо, міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг заявив, що у лютому разом зі своїми чеськими та словацькими колегами приїде до Києва. Він також планує відвідати лінію розмежування на Донбасі.


Джерело

Back to top button