Україна

Favbet передала 10 млн грн на FPV-дрони з боєкомплектом


Favbet передала 10 млн грн на FPV-дрони з боєкомплектом

Гроші передано на проект із закупівлі 10 тисяч FPV-дронів із боєкомплектом для Збройних сил України.

Компанія Favbet передала 10 млн грн на спільний проект фандрайзингової платформи UNITED24, фонду Повернись живим і Monobank із закупівлі FPV-дронів з боєкомплектом. Про це повідомив офіційний телеграм-канал UNITED24 у понеділок, 14 серпня.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо про запуск проекту зі збору коштів на закупівлю для Збройних сил України 10 тисяч FPV-дронів із боєкомплектом на загальну суму 235 мільйонів гривень.

“Ця війна – боротьба технологій. Старлінки, морські дрони, системи ситуаційної обізнаності, БПЛА – все це змінює ситуацію на полі бою. Значення простих у використанні та недорогих дронів-камікадзе важко переоцінити”, – повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, презентуючи проект.

Планується, що 10 тисяч FPV-дронів закуплять за кордоном, після чого в Україні їх обладнають бойовими частинами загальною вартістю 57 мільйонів гривень. Закуповувати дрони-камікадзе, а також передавати їх військам буде фонд Повернись живим.

“Ми щодня бачимо відео, на що здатні FPV-дрони, і розуміємо, яке значення вони мають у сучасній війні. Чим більше у нас буде таких дронів, тим ближче буде наша перемога”, – прокоментував передачу грошей на безпілотники засновник Favbet Андрій Матюха.

Раніше стало відомо, що його компанія передала 53 пікапа для ударних рот Армії дронів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button